BIN Flash 28: Diverse meldingen

Drie inbraken op Horendonk !
Onze diensten stelden drie inbraken vast in Essen-Horendonk. 0p 30 november werd een inbraak vastgesteld uit een schuur op Horendonk. In dezelfde straat werd op 1 december nog een inbraak vastgesteld, daar werd gestolen uit aanhorende hokjes. In de onmiddellijke buurt Heiblok werd ook ingebroken, daar in een tuinhuis. Vermoedelijk zijn deze diefstallen gebeurd tijdens de nacht van 29 en 30 november. Het gaat telkens om materiaal dat werd ontvreemd.

Twee pogingen tot inbraak in Kalmthout !
Onze diensten stelden twee pogingen tot inbraak vast in Kalmthout. Eén feit had plaats in de Kijkuitstraat, het andere in de Koninglaan. Telkens werd geprobeerd de achterdeur open te wringen, vermoedelijk met een schroevendraaier. Het feit in de Kijkuitstraat had met zekerheid plaats op 29 november tussen 12u en 13u.

Inbraak in Loenhout
Deze nacht iets voor 2u stelden onze diensten een inbraak vast in de Johannes Stadiuslaan in Loenhout. Onbekende boorden gaatjes ter hoogte van de deurkruk en konden deze zo openen. Vermoedelijk is de bewoner hierdoor wakker geworden en heeft hij het licht ontstoken. Zo kon een diefstal worden voorkomen. Onze ploegen konden in de buurt geen verdachten meer aantreffen.

Drie daders opgepakt in Kalmthout !
Op 4 december in de namiddag had een diefstal plaats op de trein van Antwerpen naar Essen. Eén dader kon ingerekend worden aan het station in Kalmthout. Twee mededaders waren eerder afgestapt in Heide. Ook zij konden daar in de omgeving aangetroffen worden. Het gestolen voorwerp werd teruggevonden. Twee van de drie Roemeense onderdanen worden vandaag voor de onderzoeksrechter gebracht.

1dag niet
Ondertussen komen er heel wat initiatieven tot stand in het kader van de actiedag “1dag niet”. Volgende week maandag zullen wij een flash verspreiden en alle acties die in onze politiezone plaatsvinden ter kennis brengen. Je kan ook al eens een kijkje gaan nemen op de site www.1dagniet.be, ook daar kan je de verschillende acties die plaatsvinden volgen.

page1image19192
page2image752