Jun 2014

BIN Flash 27c: Ierse dakwerkers!

De laatste dagen komen er bij onze diensten nogal wat meldingen toe rond personen die zich verplaatsen met een Ierse nummerplaat. Deze personen bellen aan bij de bewoners met het verzoek werken uit te voeren. Het gaat voornamelijk over het reinigen van daken en opritten. De meeste personen werden door onze diensten al herhaaldelijk gecontroleerd en in orde bevonden met de nodige vergunningen om in ons land dergelijke werken te mogen uitvoeren. We horen opmerkingen over de gevraagde bedragen voor deze werken, enz... Het blijft handel, niemand is verplicht in te gaan op de voorstellen van deze mensen. Als je toch interesse hebt om deze mensen dergelijke werken te laten uitvoeren maak dan vooraf duidelijke afspraken rond de uitvoering en de prijs van de werken!

BIN Flash 27b: Lokalen van verenigingen blijven een doelwit!

De laatste weken moesten enkele verantwoordelijken van verenigingslokalen de politie in kennis stellen van een inbraak, of poging tot inbraak. Veelal is dit voor daders een gemakkelijk doelwit. De ligging en een minimum aan beveiliging maken het de daders meestal gemakkelijker. Een inbraak en daarmee gepaard gaande de waarde van het gestolen goed is ook voor een vereniging niet aangenaam.

Preventietip:
Verenigingen kunnen beroep doen op onze dienst “diefstalpreventie”. Een medewerker daartoe opgeleid zal na afspraak ter plaatse komen om de gebouwen te inspecteren en tips aan te reiken voor een betere beveiliging. Deze service is gratis. Je kan een verzoek indienen via de website www.pzgrens.be, een mail sturen naar info@pzgrens.be of informatie inwinnen in één van onze onthaalposten of via het nummer 03/620.29.29.

BIN Flash 27a: Vier inbraken in Essen tijdens dezelfde nacht!

Op 29 mei ’s morgens werden wij geconfronteerd met een viertal inbraken tijdens dezelfde nacht en in dezelfde omgeving. Ze hadden plaats te Essen-Wildert, in de Achterstraat, Steenovenstraat, Eikenblok en Korte straat. Bij minstens twee inbraken was een “gaatjesboorder” actief. De inbraken gebeurden tijdens de nacht.

Twee dagen later, op 31 mei om 1u25 werden de BIN’s Heikant-Noord en Heikant-Zuid opgestart met de vraag mee uit te kijken naar een persoon die op de vlucht was gegaan. Kort na middernacht was er een melding van een bewoner van de Velodreef dat hij een verdacht voertuig met Nederlandse nummerplaten had gezien. Er werd een patrouille ter plaatse gestuurd. Bij het ter plaatse komen waren er vrijwel onmiddellijk aanwijzingen dat het over een verdachte situatie ging. Drie personen kwamen in beeld. Twee konden ter plaatse van hun vrijheid beroofd worden, de derde zette het op een lopen. De derde verdachte kon later tijdens de nacht met hulp van een speurhond gevat worden. De drie verdachte personen werden aangehouden en werden voor de onderzoeksrechter geleid.