Dec 2012

BIN Flash 37: Leurders met valse HONDA generatoren (en soms ook grasmachines)

Onlangs werden er door de politie 2 Polen met Nederlands voertuig onderschept bij een firma van grondwerken. Er werd aan die firma een splinternieuwe HONDA- generator aanboden voor een zacht prijsje, het addertje onder het gras betrof wel dat het om namaak ging. Betreft goedkope chinese generatoren dewelke mits enkele cosmetische ingrepen erg op het echte artikel lijken. In aankoop kosten deze wel 10 maal minder dan echte.
Een erkend Honda-dealer wist ons te melden dat het echt een plaag is en dat hij al veel gedupeerden over de vloer kreeg. Het verhaal is steeds gelijkaardig: tuinmannen en/of bouwvakkers worden tijdens het werk gevraagd of ze geïnteresseerd zijn met het verhaal dat het om overtallige stock of einde reeksen zou gaan. Volgens de HONDA verdeler zouden ook HONDA-grasmaaiers op grote schaal nagemaakt worden en vervolgens aangeboden worden in onze contreien.
Belangrijk: Als het prijsverschil met een echt toestel te groot is dan is het ofwel gestolen ofwel namaak. Koop dergelijke zaken bij een erkende verdeler.

i23

BIN Flash 36: Opgepast voor shouldersurfing

Er zijn aanwijzingen dat een grote, georganiseerde bende bezig is met het leeghalen van niets-vermoedende winkelende mensen hun bankrekeningen. Hoe gaan zij te werk.. Eén van hun medewerkers kijkt aan de kassa “over de schouder heen” naar de code die de niets vermoedende betalende klant intikt voor de betaling van zijn aankoop.
Als de klant buiten gaat wordt hij aangesproken op de parking van het warenhuis. De verdachten zijn dan inmiddels al met enkele personen samen. Zij zorgen voor de nodige afleiding, door bijvoorbeeld de weg te vragen, een wegenkaart voor de klant te houden.. Ondertussen maakt een medeplichtige gebruik van de situatie om de klant zijn brieventas te stelen...of de bankkaart uit de brieventas te halen. De verdachten maken vervolgens zo snel mogelijk gebruik van de bankkaart door geld af te halen, door grote aankopen (vooral van sigaretten in warenhuizen) te doen, zelfs door het overschrijven van gelden van uw spaarrekening naar uw gewone rekening om aan meer geld te geraken.

WAT TE DOEN?
SCHERM STEEDS UW PINCODE AF, OOK TERWIJL U DEZE INTIKT.